FAQ

Wat is Shinrin-Yoku, de Japanse kunst van bosbaden?

Bosbaden houdt in dat je jezelf onderdompelt in de sfeer van het bos. Je maakt verbinding met de natuur via je zintuigen. Dat heeft een therapeutisch effect op lichaam en geest. Boslucht heeft een hoger zuurstofgehalte. Daarnaast zit het ook vol met fytonciden. Bomen geven deze stofjes af en zorgen ervoor dat je stresshormonen en je bloeddruk verminderen. Bovendien zitten er in de grond microben. Die adem je tijdens het wandelen in. Hierdoor wordt je immuunsysteem gestimuleerd en ervaar je een geluksgevoel.

Van waar komt de naam Sypressi en die tekening in je logo, wat is dat eigenlijk?

Sypressi is de Finse benaming voor een Cipres. Deze boom staat voor stroming en beweging en zegt alles over mijn aanbod dat bestaat uit bosbadwandelingen voor groepen en individuen, workshopdagen op maat als advies over essentiƫle olie.

Voor wie is bosbaden bedoeld?

Over het algemeen bereik ik mensen die op zoek zijn naar manieren om hun gezondheid te verbeteren, stress te verminderen en een diepere verbinding met de natuur te ervaren. Het is een toegankelijke en inclusieve activiteit die voor veel mensen voordelen kan opleveren.

Zijn er buiten ontspanning nog voordelen aan bosbaden?

Tijdens een bosbad ga je diepgaand ontspannen, komen inspiratie, creativiteit en verbondenheid samen en ontvang je veel meer dan gezondheid op fysiologisch niveau.

Moet je voor bosbaden in goede fysieke conditie zijn?

Ook wie minder goed te been is, kan bosbaden. Je wandelt aan een tempo van 1 km/u.

Wat heb ik nodig om te bosbaden?

Voorzie warme kledij (in laagjes) alsook waterdichte stapschoenen. Neem eventueel een drinkfles of thermos en/of dekentje in een klein rugzakje mee. GSM laat je thuis of zet je op vliegtuigstand.

Zijn de locaties goed bereikbaar?

Mijn werkgebied situeert zich in de regio van Lubbeek (Vlaams-Brabant) en zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Kom jij op locatie?

Doorgaans gaan begeleide bosbaden door in de regio nabij Leuven. Indien gewenst en mits aanrekening van extra voorbereidingstijd en een kmvergoeding werk ik arrangementen op maat uit.

Kunnen we online reserveren?

Reserveren voor het open aanbod kan via de booking link of per mail. Inschrijvingen zijn definitief van zodra ik de overschrijving van het verschuldigde bedrag heb ontvangen.

Is er een nieuwsbrief zodat ik op de hoogte kan blijven?

Jazeker! Onderaan iedere pagina van mijn website vind je een knop om je in te schrijven op de mailinglijst.

Waar kunnen we een review achterlaten?

Stuur ons een mail (via contact) of beschrijf je ervaring op onze google of facebook pagina. Bedankt!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x